Att sälja sin bostad är en stor händelse i livet. Med hjälp av vår beprövade affärsmodell skräddarsyr vi din kommande bostadsaffär. Allt för att du ska få din bostad såld till bästa pris samtidigt som säljprocessen ska vara så enkel och bekymmersfri som möjligt.

Steg 1 – Fri värdering

En försäljning börjar i princip alltid med att du tar reda på vad din bostad är värd. Du bokar tid med oss och tillsammans går vi igenom bostadens fakta, fördelar och nackdelar. Vi kommer sedan fram till ett värde utifrån en rad parametrar. (Klicka här för fri värdering).

Steg 2 – Förmedlingsuppdrag

När du bestämt dig för att sälja med oss, tecknas ett förmedlingsuppdrag.

Steg 3 – Presentation och faktainsamling

Att presentera bostaden på bästa sätt är ytterst viktigt för att få så många spekulanter som möjligt till visningen och för att ge dom bästa möjliga intryck väl på plats i bostaden. Vi arbetar naturligtvis även med förhandsvisningar och privata visningar. Vi samarbetar med flera stylister som vi gärna nyttjar vid behov eller önskemål.

När hemmet är förberett och klart kommer en av våra professionella fotografer och dokumenterar bostaden på bild. (Vi arbetar även med drönarbilder och VR-rundvandring av bostaden.)

Mäklaren sammanställer en objektbeskrivning som du får godkänna före publicering.

Steg 4 – Besiktning (vid husförsäljning)

Vi rekommenderar alltid våra kunder att utföra en förbesiktning av huset. Detta ger dig som säljare möjligheten att öppet visa för blivande köpare och övriga spekulanter konditionen på din bostad. Köparen rekommenderas alltid att utöver detta utföra en egen besiktning. Vi samarbetar med flera auktoriserade besiktningsfirmor och ombesörjer detta förfarande.

Steg 5 – Marknadsföring

Att synliggöra din bostad för så många spekulanter som möjligt är grunden till att få så bra betalt som möjligt. Tillsammans anpassar vi marknadsföringen för att göra den så pricksäker som möjligt gentemot de intresserade målgrupperna.

Steg 6 – Visning

När vi synliggjort din bostad för så många spekulanter som möjligt är nästa steg att visa bostaden. Visningen genomförs alltid av oss själva. Vi visar bostaden ofta och jobbar kontinuerligt med våra visningar då detta är grunden för att få bostaden såld till bästa pris.

Steg 7 – Budgivning

När vi haft visning av din bostad bearbetar vi kunderna med målet om att de ska inkomma med bud. Detta genom noggrann återkoppling till spekulanterna med tydlig information kring försäljningsförfarandet. För att hjälpa spekulanterna att bli beslutsmässiga har vi goda bankkontakter och förmånliga lånevillkor.

Steg 8 – Kontrakt

Nu är det dags att skriva köpeavtal mellan dig som säljare och köparen. Vi tar fram alla juridiska dokument kring detta och ser till att det blir rätt. Kom ihåg att en bostadsaffär inte är klar förrän köpeavtal är undertecknat av alla berörda parter.

Steg 9 – Handpenning

Köparen erlägger alltid en handpenning. Denna handpenning deponeras hos fastighetsmäklaren fram till dess att alla s.k svävarvillkor är uppfyllda.

Steg 10 – Flyttstädning

Som säljare är du ansvarig för att flyttstädning genomförs (om inte annat avtalats). Vi kan rekommendera dig en städfirma med mycket goda omdömen.

Steg 11 – Tillträde/Avslut

På tillträdesdagen tar köparen över bostaden och du som säljare lämnar över nycklar. På samma gång löses dina eventuella lån där du har bostaden som säkerhet och resterande likvid sätts in på ett av dina angivna konton. Detta möte sker i normalfallet på vårt mäklarkontor. Vi sköter kontakterna med dig som säljare, köpare och bankerna för att allt ska ske så smidigt som möjligt.
Glöm inte! Året efter försäljningen ska du deklarera din bostadsförsäljning. Du kan göra detta själv eller välja att låta oss hjälpa dig. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du har frågor kring ditt boende.